Terve! Meitsi on Juho Roimaa, toisen vuoden oikkari ja vielä vappuun asti vuoden 2017 phuksikapteeni Pykälässä. Se on mielestäni koko Pykälän paras virka. Phuksikapteenina olen saanut yhdessä loistavan ja luotettavan phuksikapteeniparini kanssa ryhmäyttää tutoreita, johtaa laulua sitseillä eli akateemisilla pöytäjuhlilla, valmistella materiaaleja phukseille, järjestää phuksiaiset sekä tärkeimpänä, tavata kaikki uudet oikeustieteen opiskelijat heti heidän ensimmäisenä päivänään yliopistolla ja aloittaa tutustumisen näihin upeisiin ihmisiin!

Halusin tähän tehtävään, koska koin itse saaneeni niin välittömän ja lämpimän vastaanoton Pykälän kaikessa toiminnassa. Halusin jatkaa tämän hyvän hengen välittämistä, kaikkien mukaan kutsumista sekä laajan ja avoimen toimintamahdollisuuksien ylläpitoa ja ideointia. Pykälä on suurin ja kaunein ainejärjestö, joten erilaisia kerhoja, valiokuntia, tapahtumia, opintopiirejä, seminaareja, excursioita ja oikeustapauskilpailuja riittää joka lähtöön ja jokaiselle. Ainoa ikävä puoli on oman ajan rajallisuus; ikinä ei kerkeä kaikkeen mukaan kun tarjontaa on niin paljon! Mutta se on todella tärkeää, että kaikille on jotain ja jos ei ole, kynnys aloittaa itse mieleistänsä toimintaa on matala.

Omat opiskeluni ovat edenneet vielä suht hitaasti mutta varmasti. Olen tietoisesti valinnut keskittyä opiskeluja enemmän alan töihin, tapahtumiin ja Pykälän toimintaan kuten interaktiiviseen musikaaliteatteriin Spexiin ja valiokuntatyöhön kun intoa ja energiaa riittää! Opiskeltua oikiksessa joka tapauksessa tulee ja kaikki tentit tulee suoritettua ennen valmistumista. Lakifirmassa samaan aikaan työskentely tekee luetusta teoriasta paljon käytännönläheisempää ja opintoja on mukavampi suorittaa kun on löytänyt Pykälän kautta kavereita joiden kanssa kursseja suorittaa. Tietysti tämä kaikki vaatii paljon aikatauluttamista ja elämänhallintaa, jota kaikki oikkarit joutuvat ennen pitkää opettelemaan. Itsestäni huomaan tyypillisen ”ei”:n sanomisen vaikeuden, mutta myös paremmin aikaansaamisen pienessä paineessa.

Kuten mainitsin, oma kokemukseni Pykälästä ja opiskelusta oikiksessa on ollut erittäin positiivinen ja olen kokenut, että voin lähteä kaikkeen mukaan. Toivon, että kaikki muutkin saisivat kokea saman tervetulleen olon. Mutta sitäkin tärkeämpää on jokaisen oma asenne lähteä kaikkeen mukaan avoimin mielin. Ketään ei voi eikä pidä pakottaa mukaan mihinkään joten omaa uskaltautumista ja heittäytymistä ei korvaa mikään.

Toivotankin tsemppejä tässä kohtaa kaikille oikikseen pyrkiville ja rispepktit jo siitä, että olette heittäytyneet ja sitoutuneet hakemaan loistavaan paikkaan! Oikis on paljon muuta kuin lukemista, suurin urakka tehdään totisesti pääsykokeissa ja siihen ehdottomasti kannattaa uhrata aika ja energia, koska palkkiona on meininki Pykälässä!

Teitä innolla odottaen

Juho Roimaa

© 2024 Pykälän valmennuskurssit
webDesign: Mekanismi »